Sprzet agd lg opinie

Prowadząc restaurację kuchnia powinna stanowić urządzona w niezliczoną zawartość profesjonalnego sprzętu, który usprawni i przyspieszy pracę pracowników. Zakup odpowiednich narzędzi zależy ale w licznej wadze od zapotrzebowania czy rodzaju menu.

W wielu restauracjach oferujących staropolskie menu wskazane są szatkownice do kapusty, ponieważ warzywo to stanowi składnikiem wielu tradycyjnych polskich dań. W niedużych firmach cateringowych lub małych restauracjach zazwyczaj sprawdza się ta młoda, ręczna, zwykła szatkownica, zbudowana z plastiku czy drewna, dzięki której można również przygotować inne warzywa, jak np. ogórki czy marchewkę, z jakich najczęściej przygotowuje się m.in. świeże surówki. Przy większym zapotrzebowaniu konieczny jest sprzęt różnego rodzaju, z wbudowanym silnikiem i przynoszony elektrycznie. Zwiększa się i szczególnie w małych zakładach produkcyjnych czy gospodarstwach rolnych.

Taka szatkownica jest niezwykle wytrzymałym sprzętem o wysokiej klasie, która prezentuje się i prostą obsługą. Sprzęt ten umieszcza się m.in. z silnika, metalowego bębna czy korpusu i małej rynny, po której gromadzi się poszatkowana kapusta. Najbardziej ważną stroną są noże uczynione ze pewni nierdzewnej, które mogą być przez duży odcinek czasu. Szatkownica pewno być zaopatrzona na żądanie w przeciwne dodatkowe elementy, jak np. świder, który pomoże przeciąć główkę kapusty na pół i zachowa pracy ręcznej. W relacji z potrzeb można także zakupić przystawkę, która pozwoli szatkowanie na plasterki innych warzyw, uchwyt wraz z kołami, dzięki którym można szybko przesuwać sprzęt czy dodatkowe tarcze. Tarcze mają wpływ na rodzaj cięcia - potrafią wtedy żyć delikatne kawałki, wióry albo plastry. Jeśli jednak potrzebna nam jest właśnie szatkowana kapusta, tradycyjna tarcza w zupełności nam wystarczy.